Luk besked

Luk besked
Top billede for /fjernvarme/hvor-kommer-din-fjernvarme-fra/ Top billede for /fjernvarme/hvor-kommer-din-fjernvarme-fra/ Top billede for /fjernvarme/hvor-kommer-din-fjernvarme-fra/ Top billede for /fjernvarme/hvor-kommer-din-fjernvarme-fra/ Top billede for /fjernvarme/hvor-kommer-din-fjernvarme-fra/
 

Fakta om din fjernvarme


Den varme, som Energi Ikast leverer til dig, produceres på Herningværket.

Herningværket har en ydelse på 88 MW el og 171 MJ/s fjernvarme og fyrer med træflis og træpiller, mens naturgas er reservebrændsel. Træflis udgør omkring 70 % af Herningværkets brændsel, mens træpiller udgør ca. 30 %. Herningværket er således Danmarks største flis-baserede anlæg og afbrænder årligt ca. 280-300.000 ton træflis og ca. 60-70.000 ton træpiller.

Ca. 95% af den varme, Energi Ikast leverer, produceres, som det beskrives ovenfor. Resten får vi fra de naturgas fyrede spids- og reservelastkedler, der står på fjernvarmecentralen på Marsvej (Frisenborgcentralen) i Ikast. Det er også den central, der leverer varme i tilfælde af, at Herningværket ikke kan levere.

Varmen transporteres via en transmissionsledning på ca. 15 km, der løber fra Herningværket og til Ikast.

Få et gratis energitjek & spar penge på regningen

Bestil et besøg af vores professionelle energirådgiver. Han laver en gennemgang af boligen med fokus på dit forbrug af el, vand og varme for at identificere evt. potentielle besparelser. Gør noget ved det nu!

BOOK TID NU

Send vores energirådgiver en forespørgsel og han kontakter dig

Feltet 'Navn' skal være udfyldt
Feltet 'Telefon nr.' skal være udfyldt
Feltet 'Emne' skal være udfyldt