Luk besked

Luk besked
Top billede for /om-os/nyheder/ Top billede for /om-os/nyheder/ Top billede for /om-os/nyheder/ Top billede for /om-os/nyheder/ Top billede for /om-os/nyheder/
 

Nyheder

 • Køb Energien når den er billig

  Energi Ikast afregner for den strøm du bruger, når du bruger den. Som et af de første forsyningsselskaber giver Energi Ikast forbrugerne mulighed for at blive faktureret på time-basis.

  Alternate Text

  Energi Ikast afregner for den strøm du bruger, når du bruger den. Som et af de første forsyningsselskaber giver Energi Ikast forbrugerne mulighed for at blive faktureret på time-basis. Det vil sige, at man for eksempel har mulighed for at sætte sin vaskemaskine til at køre på det tidspunkt af døgnet, hvor strømmen er billigst. Som oftest er strømmen billigst om natten, hvor der er mindst efterspørgsel.

  ”Hvis vi kan rykke elforbruget medfører det samtidig, at vi bedre kan udnytte den ekstra kapacitet, der er i kablerne om natten. Det vil betyde, at vi ikke behøver at grave alt for mange ekstra kabler ned. Det bliver på længere sigt en nødvendighed at flytte forbruget, da den grønne omstilling vil stille større krav til vores el-net,” forklarer driftsleder for elforsyningen, Carsten Aagaard.

  Erhvervskunder har i længere tid haft mulighed for at købe spot-el, som det hedder, og nu er det altså også muligt for privatkunder at købe strømmen, når den er billig. Spotprisen bestemmes på den nordiske elbørs, Nord Pool, ud fra udbud og efterspørgsel. Det er således mange faktorer som vejrforhold, økonomiske konjunkturer og antal installerede solceller i nettet, der er med til at afgøre prisen.

 • Energi Ikast på sociale medier

  Vi vil være der, hvor vores kunder er og vi vil bruge energien på jer.

  Alternate Text

  Vi vil være der, hvor vores kunder er og vi vil bruge energien på jer.

  Fra starten af april er Energi Ikast i luften både med en ny Facebook-side og en Linkedin-side. En stor del af vores kunder finder deres informationer online og derfor har vi valgt også at være synlige på sociale medier. Vi har i Energi Ikast en ambition om at yde et højt serviceniveau til vores forbrugere og være synlige både lokalt og online. Med ansættelsen af Rune Kaldau som kommunikationsmedarbejder fra starten af det nye år er det blevet muligt at sætte ekstra fokus på synligheden og fra april inkluderer det også de sociale medier.

  Vores kunder får således en platform, hvor de kan henvende sig til os og vi får en mulighed for at komme ud med informationer og historier. Så hvis du er på de sociale medier, vil vi gerne opfordre dig til at trykke like på vores Facebook-side og følge os på Linkedin. Vi vil gøre vores bedste for at svare på henvendelser og vi håber, at vi kan være med til at give jer et tættere forhold til jeres forsyningsselskab. Vi er som forbrugerejet forsyningsselskab netop kundernes selskab og derfor er det vigtigt for os at være tilgængelige der, hvor kunderne befinder sig.

  Vi glæder os til at fortælle flere historier om Energi Ikast.

  Like os på facebook og følg os Linkedin

 • Den grønne omstilling er i centrum, når Energi Ikast graver

  Når veje og fortove graves op ligger fokus på miljøet og på at gå en fremtid i møde med øget efterspørgsel på grøn energi.

  Alternate Text

  Når veje og fortove graves op ligger fokus på miljøet og på at gå en fremtid i møde med øget efterspørgsel på grøn energi.

  Energi Ikast er godt i gang med gravearbejdet rundt om i Ikast og Bording og meget af arbejdet går ud på at renovere rør og ledninger og udbygge kapaciteten. Gravearbejdet er en forudsætning for forsyningssikkerheden, for at levere varme uden store varmetab og for at elnettet har den rette kapacitet til efterspørgslen.

  Gravearbejdet imødekommer desuden den grønne omstilling med et øget pres på elnettets kapacitet fra eksempelvis elbiler. ”Vi vil opleve en øget efterspørgsel på strøm, når der i de kommende år bliver flere og flere, der får elbiler. I det hele taget kommer det store fokus på den grønne linje til at betyde, at vi skal udvide kapaciteten af vores net,” forklarer driftsleder for elforsyningen Carsten Aagaard.

  Energi Ikast er i fuld gang med gravearbejdet ved Roskildevej i Bording
  Energi Ikast er i fuld gang med gravearbejdet ved Roskildevej i Bording. Foto: Rune Kaldau

  Renoveringen af ledningsnettet er en del af de faste arbejdsopgaver i Energi Ikast. ”Vi bestræber os på at renoveringsarbejdet giver så få gener som muligt, og hvis du skulle opleve unødige problemer, er du altid velkommen til at kontakte os,” siger driftsleder for fjernvarme Peter Johansen. ”Renoveringssæsonen varer cirka fra uge 13 til uge 43 alt afhængig af vejrforhold. Vi informerer selvfølgelig borgerne så udførligt som muligt på vores hjemmeside og via vores SMS-service. Desuden sender vi et infobrev til berørte beboere med post og man kan orientere sig om varmeafbrydelser på infotavler de steder vi arbejder.”

 • Droner hjælper til mindre vandspild

  I februar kan man over Ikast opleve en svag brummen og lysglimt på himlen i aften og nattetimerne. Der er imidlertid ingen grund til bekymring – det er blot Energi Ikast, der tager droner i brug for at afsøge lækager i fjernv…

  Alternate Text

  I februar kan man over Ikast opleve en svag brummen og lysglimt på himlen i aften og nattetimerne. Der er imidlertid ingen grund til bekymring – det er blot Energi Ikast, der tager droner i brug for at afsøge lækager i fjernvarmenettet.

  Da opgaven er meget vejrfølsom kan vi ikke melde specifikke dage ud for overflyvningerne, men projektet bliver udført imellem d. 4. og d. 28. februar. Dronerne flyver i cirka 100 meters højde fra mørkets frembrud og frem til den efterfølgende morgen ved 7.30-tiden. Der er tale om måling af varmeudstråling fra jorden og dermed bliver der ikke taget nogen billeder fra dronerne.

  Energi Ikast har i mange år arbejdet på at blive mere miljøvenlige og mindske vandspildet. Droneoverflyvninger er blot en ny og meget effektiv metode i det omfangsrige arbejde med af søge efter lækager. Tidligere har vi brugt håndholdt termografikamera og dermed brugte vi langt flere arbejdstimer på at afdække samme område som dronerne nu afdækker i løbet af kort tid.

 • Varsling af prisændringer og indførsel af ny afregningsmodel for varme

  Energi Ikast Varme har tidligere via Ikast Avis og vores hjemmeside informeret varmeforbrugerne i Ikast/Bording og Engesvang om prisændringer pr. 1. januar 2019 og indførsel af ny afregningsmodel, men for at overholde vores a…

  Alternate Text

  Energi Ikast Varme har tidligere via Ikast Avis og vores hjemmeside informeret varmeforbrugerne i Ikast/Bording og Engesvang om prisstigninger pr. 1. januar 2019 og indførsel af ny afregningsmodel. Men for at overholde vores almindelige leveringsbestemmelser, skal disse ændringer varsles direkte over for varmeforbrugerne.

  Det betyder, at prisstigninger og ny afregningsmodel først kan træde i kraft den 1. maj 2019. 2018 varmepriserne vil således være gældende til og med 30. april 2019.

  Den gennemsnitlige årlige ændring i forbrugernes varmepris forbliver den samme, da den udlignes hen over året. Priser for 2019 kan ses her

  Læs en detaljeret beskrivelse om prisændringer og ny afregningsmodel

   Få et gratis energitjek & spar penge på regningen

Bestil et besøg af vores professionelle energirådgiver. Han laver en gennemgang af boligen med fokus på dit forbrug af el, vand og varme for at identificere evt. potentielle besparelser. Gør noget ved det nu!

BOOK TID NU

Send vores energirådgiver en forespørgsel og han kontakter dig

Feltet 'Navn' skal være udfyldt
Feltet 'Telefon nr.' skal være udfyldt
Feltet 'Emne' skal være udfyldt