4 nye ladere til elbiler

Medarbejder ved Energi Ikast Rune Kaldau bruger allerede de nye ladere mindst én gang om ugen. Foto: Energi Ikast


Nu kan både medarbejdere, beboere i Ikast og alle andre, der kommer forbi Energi Ikast lade deres elbil. Fire nye ladere står klar på parkeringspladsen og man kan lade med helt op til 22 kW.

Det skal være nemt for elbilsejerne
Det bliver nemmere og nemmere at være elbilist, og Energi Ikast følger nu med den grønne udvikling ved at give både medarbejdere og borgere i byen mulighed for at lade. ”Udviklingen går kun i én retning. Der kommer flere og flere elbiler, og vi vil gerne være med til at gøre det nemmere for de mange nye elbilsejere. Vi oplever også, at der er et øget pres på elnettet ude i boligkvartererne og flere ladere ved folks arbejdspladser kan være med til at afhjælpe det pres en lille smule”, fortæller administrerende direktør i Energi Ikast Jørgen Mosegaard.

Smartphone er vejen frem
Det er nemt at starte en opladning og prisen er i den billige ende. Man scanner bare en QR-kode med sin smartphone, når man har parkeret, vælger betalingsmetode og så sætter man ledningen i og starter opladningen. ”Og det er endnu nemmere, når man har downloadet app’en fra Monta til at sætte ladestanderen i gang”, forklarer kommunikationsmedarbejder ved Energi Ikast Rune Kaldau. Som elbilsejer er han en af dem, der har fået det nemmere. ”For mig betyder det helt konkret, at jeg ikke behøver at tænke på, om jeg har strøm nok til at køre min søn til svømning, når jeg kommer hjem fra arbejde om onsdagen. Og det koster mig ikke særligt meget mere end, hvis jeg ladede derhjemme, så det er noget jeg kommer til at bruge meget,” uddyber Rune Kaldau.

Det bliver nemmere for både medarbejdere og borgere i Ikast at få ladet deres elbiler. Foto: Energi Ikast
Det bliver nemmere for både medarbejdere og borgere i Ikast at få ladet deres elbiler. Foto: Energi Ikast

Et pitstop værd
Elbilerne kan lade med helt op til 22 kW på laderne ved Europavej, og det betyder sådan rundt regnet, at hvis man holder en halv times frokostpause på McDonalds, så kan man ”tanke” strøm til 50-60 kilometers kørsel. Det er altså de hurtigste af de normale ladere, som borgerne i Ikast nu kan tage i brug. ”Det var afgørende for valget af ladestandere, at de var kraftige og kunne lade så hurtigt som muligt,” fortæller Jørgen Mosegaard.

FAKTA:

  • 4 ladere med en effekt på op til 22 kW
  • Prisen for opladning er p.t. 2,90 kr. per kWh (7. marts 2022)
  • Adgang 24 timer i døgnet
Elbilsladere på parkeringspladsen ved Energi Ikast.
Ved at scanne QR-koden fra Monta kan man nemt starte en opladning. Foto: Energi Ikast