Bæredygtige Byer I Centrum – Vi bakker op om Målene

Verdensmål logo


Energi Ikast bakker op om FN's Verdensmål og organisationen har taget målet om bæredygtig energi i byer og boliger til sig. Vær med til temadag fredag d. 20. september på Ikast Torv.

Energi Ikast er allerede i fuld gang med at sikre ”adgang til pålidelig, bæredygtig og moderne energi til en overkommelig pris”, som beskrivelsen af Verdensmål nummer 7 om bæredygtig energi lyder. Virksomheden har bygget solvarmeanlæg i Isenvad, i Engesvang produceres fjernvarmen på flis fra den lokale palle-virksomhed STEA, i Bording opføres i skrivende stund et stort varmepumpeanlæg og størstedelen af den varme, der leveres fra Herningværket, er produceret på biomasse. Desuden er alt salg af el og forbruget af el til driften 100% grønt certificeret.

Verdensmål nummer 7 har ét delmål, der handler om at øge andelen af vedvarende energi og et andet der sætter fokus på at fordoble hastigheden for forbedring af energieffektiviteten. Det er områder som vi i Energi Ikast har været opmærksomme på i flere år og ved at bakke op om Verdensmålene, kan man som virksomhed inspirere andre til også at arbejde med bæredygtighed. 

Når Vores Ikast inviterer til temadag om Verdensmålene på Ikast Torv den 20. september, er temaet Energi i By og Bolig. Her er det de jordnære og konkrete tiltag, som to medarbejdere fra Energi Ikast vil fortælle om. ”Vi har en idé om, at vi skal prøve at gøre det simpelt og visualisere for borgerne, hvad vi gør for en grønnere udvikling. Vi kommer til at have nogle nye og nogle gamle rør med, så man helt konkret kan se, at vi graver bæredygtige rør ned med tykkere isolering og dermed mindsker varmetabet. Jeg håber, at vi på den måde kan gøre det nemmere for borgerne at forholde sig til, hvordan vi arbejder med bæredygtighed i hverdagen,” forklarer kommunikationsmedarbejder Rune Kaldau.

Opslag - Temadag om Verdensmålene - Vores Ikast