Den grønne omstilling er i centrum, når Energi Ikast graver

Energi ikast garver

Når veje og fortove graves op ligger fokus på miljøet og på at gå en fremtid i møde med øget efterspørgsel på grøn energi.

Energi Ikast er godt i gang med gravearbejdet rundt om i Ikast og Bording og meget af arbejdet går ud på at renovere rør og ledninger og udbygge kapaciteten. Gravearbejdet er en forudsætning for forsyningssikkerheden, for at levere varme uden store varmetab og for at elnettet har den rette kapacitet til efterspørgslen.

Gravearbejdet imødekommer desuden den grønne omstilling med et øget pres på elnettets kapacitet fra eksempelvis elbiler. ”Vi vil opleve en øget efterspørgsel på strøm, når der i de kommende år bliver flere og flere, der får elbiler. I det hele taget kommer det store fokus på den grønne linje til at betyde, at vi skal udvide kapaciteten af vores net,” forklarer driftsleder for elforsyningen Carsten Aagaard.


Energi Ikast er i fuld gang med gravearbejdet ved Roskildevej i Bording. Foto: Rune Kaldau

Renoveringen af ledningsnettet er en del af de faste arbejdsopgaver i Energi Ikast. ”Vi bestræber os på at renoveringsarbejdet giver så få gener som muligt, og hvis du skulle opleve unødige problemer, er du altid velkommen til at kontakte os,” siger driftsleder for fjernvarme Peter Johansen. ”Renoveringssæsonen varer cirka fra uge 13 til uge 43 alt afhængig af vejrforhold. Vi informerer selvfølgelig borgerne så udførligt som muligt på vores hjemmeside og via vores SMS-service. Desuden sender vi et infobrev til berørte beboere med post og man kan orientere sig om varmeafbrydelser på infotavler de steder vi arbejder.”