Forventninger, beretninger og hyggesnak ved årets generalforsamlinger

Dagsorden og årsrapport klar på bordet ved Energi Ikast generalforsamling 2020


I løbet af de seneste par uger har forbrugere, bestyrelse og medarbejdere endelig kunne mødes og afholde generalforsamlinger i de forskellige selskaber. På grund af covid-19 blev generalforsamlingerne udskudt i foråret, men i løbet af de sidste par uger er beretninger og årsregnskaber blevet godkendt i både Engesvang, Bording og Ikast. Nedenfor kan du læse om generalforsamlingen i hovedselskabet, Energi Ikast A.m.b.A. og du kan læse beretninger i årsrapporterne fra Engesvang og Bording under Fjernvarme her på siden.

Energi Ikast A.m.b.A.
Formand, Bjarne Andersen, havde ventet siden foråret med at få lov til at dele bestyrelsens beretning med forbrugerne. Det gjorde det ikke mindre interessant at høre om den nye Tesla-ladestander i Ikast, det store varmepumpeprojekt i bording og de mange andre emner Bjarne kom omkring i sin beretning.

Særlige vilkår og godkendt årsrapport
På grund af Corona-krisen blev generalforsamlingen i Energi Ikast A.m.b.A. udskudt fra starten af maj. Helt indtil onsdag d. 8. august skulle andelshaverne vente med at godkende bestyrelsens beretning og fremlæggelsen af årsregnskabet. De særlige vilkår betød at fremmødte sad med en meters mellemrum og der blev selvfølgelig overholdt alle forholdsregler. Alle kunne heldigvis stadig høre formanden, da Bjarne indtog talerstolen. Han berettede blandt andet om den nye Tesla-ladestation som Energi Ikast forsyner med strøm og opførelsen af ny varmepumpe i Bording, der nu leverer 80% af varmen til byen. Efterfølgende blev årsregnskabet fremlagt og det hele blev godkendt enstemmigt af generalforsamlingen.

Formand Bjarne Andersen byder velkommen til generalforsamling 2020 i Energi Ikast amba
Formand Bjarne Andersen byder velkommen til generalforsamling 2020 i Energi Ikast amba Foto: Rune Kaldau

Din stemme betyder noget
Som forbrugerejet selskab betyder det meget at have lokal opbakning. Generalforsamlingen er bestyrelsens mulighed for at møde nogle af kunderne, som i sagens natur også ejer virksomheden. Det er samtidig her kunderne kan blive hørt, komme med idéer til bestyrelsen og stemme på den kandidat de ønsker. Til slut plejer der at blive serveret et stykke smørrebrød, men det kunne desværre ikke lade sig gøre i år på grund af Corona. Mange fik dog stadig en hyggelig snak over en kop kaffe, da de praktiske dele af generalforsamlingen var overstået.

Bestyrelsens beretning gennemgåes på årets generalforsamling i Energi Ikast amba
Bestyrelsens beretning gennemgås på årets generalforsamling i Energi Ikast. Foto: Rune Kaldau

Det er ikke for sent…
Hvis du ikke kunne deltage ved generalforsamlingen i år, har du stadigvæk mulighed for at læse bestyrelsens beretning og dykke ned i regnskabet her på siden. Under fanen Om os kan du både finde den seneste årsrapport, vores rapport om god selskabsledelse og andre dokumenter om Energi Ikast. Og hvis du har lyst til at dele din mening, kan vi altid kontaktes på info@energi-ikast.dk