Køb Energien når den er billig

Medarbejder forklarer om elmålere


Energi Ikast afregner for den strøm du bruger, når du bruger den. Som et af de første forsyningsselskaber gav Energi Ikast forbrugerne mulighed for at blive faktureret på time-basis. Det vil sige, at man for eksempel har mulighed for at sætte sin vaskemaskine til at køre på det tidspunkt af døgnet, hvor strømmen er billigst. Som oftest er strømmen billigst om natten, hvor der er mindst efterspørgsel.

”Hvis vi kan rykke elforbruget medfører det samtidig, at vi bedre kan udnytte den ekstra kapacitet, der er i kablerne om natten. Det vil betyde, at vi ikke behøver at grave alt for mange ekstra kabler ned. Det bliver på længere sigt en nødvendighed at flytte forbruget, da den grønne omstilling vil stille større krav til vores el-net,” forklarer driftsleder for elforsyningen, Carsten Aagaard.

Erhvervskunder har i længere tid haft mulighed for at købe spot-el, som det hedder, og fra starten af 2019 har det altså også været muligt for privatkunder at købe strømmen, når den er billig. Spotprisen bestemmes på den nordiske elbørs, Nord Pool, ud fra udbud og efterspørgsel. Det er således mange faktorer som vejrforhold, økonomiske konjunkturer og antal installerede solceller i nettet, der er med til at afgøre prisen. Alt salg af el og forbruget af el til driften i Energi Ikast er 100% grønt certificeret.