Nye priser – grøn varme endnu billigere!

Distributionsleder Jakob Stenholt ved graveprojekt på Tulstrupvej i Ikast. Foto: Rune Kaldau


Fra starten af 2021 bliver det op til 50% billigere, når du skal tilsluttes fjernvarmenettet. Priserne bliver nemmere at gennemskue og fjernvarmen endnu mere konkurrencedygtig. Fjernvarme er ikke bare en af de grønneste måder at varme en bolig op, det er også en af de billigste – og nu bliver det altså endnu billigere.

Det skal være nemt
Skal man bygge nyt hus, rækkehus eller for den sags skyld et lejlighedskompleks eller nye erhvervslokaler, er opvarmningsformen bare én af mange overvejelser. I dag er prisen på en fjernvarmetilslutning sammensat af flere forskellige bidrag, der afhænger af husets størrelse, stikledningens længde osv. og det kan være svært at gennemskue den samlede pris i byggeriets budgetfase. For at gøre det nemmere ændrer vi vores takstblad fra den 1. januar 2021 så investeringsbidraget fremadrettet bliver et fast beløb. Priserne vil afhænge af boligtypen, men investeringsbidraget vil i alle tilfælde være en fast pris inklusiv op til 15 meter stikledning. Bliver stikledningen længere end 15 meter målt fra skel, vil der dog fortsat skulle betales stikledningsbidrag.   

Vi skal være tydelige
Fjernvarme skal kunne sammenlignes med andre opvarmningsmuligheder. Det er blevet nemmere og billigere med de nye priser, men der er stadigvæk en række faktorer som vi skal have fremhævet. Når man beslutter sig for fjernvarme, så er det en investering i et fællesskab og derfor får man også en service 24/7 hos Energi Ikast. Selv hvis varmen skulle svigte midt i juleferien er vores driftsvagt klar med hjælp og gode råd. Og man skal heller ikke være bekymret for om udstyret nu skal skiftes om 5, 10 eller 15 år som hvis man f.eks. havde købt en varmepumpe. ”Vi skal være dygtigere til at fortælle om fordelene ved fjernvarme og de nye gennemskuelige priser er blot én af flere ting vi skal være skarpe på,” fortæller distributionsleder i fjernvarmeafdelingen Jakob Stenholt.

Varmen er grøn
Op imod 80 procent af den varme Energi Ikast leverer er grøn. Så hvis forbrugeren vil træffe det bæredygtige valg, kan fjernvarmen sagtens måle sig med løsninger som individuel jordvarme og luft-til-luft varmepumper. Størstedelen af Varmen i Bording kommer f.eks. fra den nye store varmepumpe på Fabriksvej. I Engesvang udnytter de affaldstræ fra den lokale pallefabrik og i Isenvad har de et stort solvarmeanlæg. Det giver mange fordele at være sammen om at investere i opvarmningen og de fordele gør fjernvarmen både grøn og bæredygtig.

Link
Se de nye priser her

Når forbrugere tilsluttes de store fjernvarmerør under villavejen, bliver det billigere. Foto: Rune Kaldau
Når forbrugere tilsluttes de store fjernvarmerør under villavejen, bliver det billigere fra januar 2021. Foto: Rune Kaldau