På gode solskinsdage dækker Energi Ikasts nye solcelleanlæg hele kontorbygningens egetforbrug

Der er 96 solpaneler på taget af Energi Ikasts kontorbygning


Når solen skinner er Energi Ikasts kontorbygning på Europavej selvforsynende med strøm. Siden april har en dag med fuld solskin betydet, at vi kan levere overskydende strøm tilbage til energinettet.

Solceller er en god forretning
På taget af Energi Ikasts kontorbygning ligger 96 solpaneler og producerer energi, så snart solen står højt nok til at ramme de sorte flader. På et område, der dækker 176 m2 af taget, kan de levere op imod 32.000 kWh om året. Energi Ikast kan selv forbruge 81% af strømmen og resten løber tilbage til elnettet. Det kan ikke betale sig at lade være. Priserne på at etablere et solcelleanlæg er blevet enormt lave og samtidig er vi med til at hjælpe den grønne omstilling på vej. Selvom 96 paneler ikke gør en kæmpe forskel på det globale elmarked bidrager strømproduktionen alligevel til at aflaste elnettet.

En grøn retning for virksomheden
Solcellerne på taget er el-afdelingens seneste skridt i en mere bæredygtig retning, men det er absolut ikke Energi Ikasts eneste skridt. Sidste år blev et nyt system til overvågning af elnettet taget i brug. Med det nye system har Energi Ikast mulighed for at identificere og forbedre netværket af kabler i de områder, hvor der er brug for større kapacitet for eksempel pga. elbiler eller varmepumper. I januar blev 4 nye ladestandere sat i drift ved hovedkontoret på Europavej i Ikast og i fjernvarme-afdelingen bliver der konstant arbejdet på at renovere fjernvarmerørene og få lagt nye bæredygtige rør i jorden.

Solceller på taget af Energi Ikast kontorbygning

Samarbejde med Hedeselskabet og endnu flere solceller i fremtiden
Der bliver altså arbejdet med bæredygtighed på mange forskellige måder i Energi Ikast og på den seneste generalforsamling fortalte CFO i Hedeselskabet Birgitte Haurum om et muligt samarbejde om skovrejsning i forbindelse med salg af el. ”Vi udvikler hele tiden på vores produkter og vi vil gerne have at vores elprodukt bliver endnu grønnere, så vi kan mærke det med to grønne blade i mærkningen for grøn strøm,” fortæller Adm. Direktør Jørgen Mosegaard. Til det nuværende elprodukt købes der certifikater, der dækker kundernes fulde forbrug, men det kan altså blive endnu grønnere med nye tiltag. På taget af kontoret på Europavej kan der udvides med flere solceller i fremtiden og det er også muligt at se på projekter på virksomhedens andre bygninger.