Under stormen gik strømmen flere steder i Ikast

Kort over strømafbrydelser under stormen Malik januar 2022


Lørdag forårsagede stormen Malik skader flere steder i hele landet. I Ikast mistede mange forbrugere elforsyningen i en kortere periode.

Stormen havde væltet træer ind i nogle 60 kV højspændingslinjer i Tulstrup og rykket en 60 kV ledning over ved Uhregårds Allé. Mandag morgen var den så galt igen, denne gang var det saltaflejringer som havde lagt sig på luftledningerne på det overliggende 60kV net. Dette overliggende 60kV net er ikke en del af Ikast El Nets forsyningsområde, men det er det, der forsyner hele Ikast med strøm. Salt fra luften kan under en storm sætte sig på el-komponenterne og luftledningerne og kan give driftsforstyrrelser som kan føre til strømafbrydelser.

Vores elvagter har arbejdet hårdt for at gøre generne for vores forbrugere så kortvarige som muligt. Det er ikke alle forbrugere, der har henvendt sig til elvagten, der er kommet igennem på telefonerne, da rigtig mange har ringet ind. På vores hjemmeside kan man altid få information om vores driftstatus. Du kan se vores driftstatus her