Varmepumpeprojekt i Isenvad kører på skinner

Medarbejder fra Energi Ikast, Rune Kaldau og Medarbejder fra Hylling Energi ved solvarmeanlæg i Isenvad


Planlægningsfasen af et nyt projekt med etablering af en varmepumpe ved siden af solvarmeanlægget i Isenvad er gået lige efter bogen og gravemaskinerne er allerede i gang med at gøre klar til opførelsen af den nye bygning, der skal huse selve varmepumpen. 

Det handler om at minimere gas i varmeforsyningen 
Det sidste års tid er energipriser lige pludselig blevet et samtaleemne omkring spisebordet og de fleste danskere er efterhånden klar over, at vi skal arbejde hen imod uafhængighed af gas. “I fjernvarmesektoren er vi rigtigt godt med, men vi kan stadigvæk optimere og med en ny varmepumpe i Isenvad kan vi køre endnu mindre på gas om vinteren, når vi har knap så mange solskinstimer til produktion på vores solvarmeanlæg,” forklarer Produktionsleder i Energi Ikast Bjørn Waage Petersen.  

Den første varme bliver leveret i starten af 2024 
Projektet i Isenvad er et godt eksempel på, at når der er styr på procedurerne, så kan det lade sig gøre at rykke på noget indenfor en rimelig tidshorisont på trods af lange leveringstider, kommunale godkendelsesprocesser, borgerhøringer og andre krav. “Vi har jo efterhånden prøvet det mange gange før og vi har et rigtigt godt samarbejde med kommunen og leverandørerne i det her projekt,” siger Bjørn Waage Petersen. De seneste par dage er flere af solvarmepanelerne blevet flyttet for at gøre plads til den nye varmepumpe og hvis resten af projektet går som planlagt, så kan borgerne i Isenvad få varmt vand fra varmepumpen i begyndelsen af 2024. 

Gravemaskine ved startfasen til ny varmepumpe ved Isenvad solvarmeanlæg, aug 2023. Foto: Rune Kaldau
Isenvad og Energi Ikasts solvarmeanlæg set fra en droneGravemaskine ved startfasen til ny varmepumpe ved Isenvad solvarmeanlæg, aug 2023. Foto: Rune Kaldau