Vi afslører, hvor din varme siver ud

Termografi - besøg med energirådgiver - Energi Ikast


Med en pistollignende genstand går Klaus rundt i en villa på Jeppe Aakjærs Vej i Ikast. Han er i gang med at tage billeder hos en af Energi Ikasts kunder. Fotos hjælper ham med at vise om huset kan holde på varmen. Den nye metode hedder varmetermografering og er særdeles effektiv.

Gratis selskab af Klaus
De seneste 4 år har vores energirådgiver, Klaus, hjulpet cirka 2.500 af vores forbrugere med at optimere deres energiforbrug. Den gratis energirådgivning er godt givet ud, da en bedre udnyttelse af energien hos den enkelte forbruger kan hjælpe til at mindske omkostninger for hele virksomheden og dermed for alle forbrugerne. ”Jeg har hjulpet med alt fra indstilling af varmtvandsbeholdere til at hjælpe folk til at tænde for alle radiatorerne i stedet for at lade én radiator opvarme hele huset,” fortæller Klaus. ”Men det hjælper ikke så meget at justere på radiatorerne, hvis varmen bare fiser ud på grund af dårlig isolering,” fortsætter han. Derfor giver det rigtig god mening, at energirådgivningen nu er udvidet med varmetermografering.

Vælg selv målepunkterne
En varmetermografi består af en række billeder, der kan afsløre om dit hus er i energimæssig dårlig stand, om der er kuldebroer ved vinduerne eller om der er andre elementer, der gør at huset ikke kan holde på varmen. Billederne ligner infrarøde billeder og de farvede områder viser, hvordan varme og kulde bevæger sig. Hvis du selv har en idé om, hvor det er bedst at måle, kan du vælge punkterne, hvor energirådgiveren skal måle. Du kan få lavet målinger ved op til 10 målepunkter og efterfølgende bliver der lavet en rapport, der for eksempel kan bruges som vejledning ved fremtidig renovering.

En vinterting
Billederne som skal dannes i termografikameraet kræver, at det ikke er for varmt, når man udfører termografien. ”Der skal være tydelige temperaturforskelle for, at vi kan registrere det og derfor udfører vi i udgangspunktet termografi i vinterhalvåret,” forklarer Klaus. Termografi tilbydes som udgangspunkt i perioden fra 1. november til 31. marts, men hvis vejret tillader det fortsætter vi ud over denne periode. Du kan læse mere om, hvordan du bestiller et besøg under energirådgivning her på hjemmesiden.

Termografi - besøg med energirådgiver - Energi Ikast
Energirådgiver Klaus forklarer om termografibillede. Foto: Rune Kaldau
Termografi - besøg med energirådgiver - Energi Ikast
På loftet kan man se at isoleringen i siderne er bedre end under brædderne. Foto: Rune Kaldau
Termografi - besøg med energirådgiver - Energi Ikast
Kunderne får selv mulighed for at vælge, hvor der skal måles og forklare om deres bolig. Foto: Rune Kaldau